čtvrtek 8. května 2014

Polovina třetího týdne v Brooklynu

Ahoj.

Je právě tolik kolik je, protože vaše oblíbená Lucca Baker, se teprve teď dostala do postele..
Je 21.15. Je středa. Je středa? Doma je čtvrtek..


Za dnešek jsem hrozně ráda, ale dny před tim byly.. kdyby se zhmotnily, tak je snad zabim.
Malá byla... Malej byl... Každopádně to malá rozsekla v úterý.
Jdeme ze školky, šli jsme mojí cestou a ne tou, kterou chtěla jít ona. Na něco se jí ptám a když neodpovídá , tak se jí ptám, jestli mě vůbec slyšela. Odpověď byla něco ve stylu: nešli jsme mojí cestou, tak mě nech bejt. Přišli jsme domů s tim, že tam dáme jenom její batoh, najedí se a půjdeme do parku.
Dala jsem jim jídlo s tim, že nechci, aby si u stolu hráli, křičeli a jiný blbosti, prostě, že když je na stole jídlo, že bude klid.. Ona to ví moc dobře, říkáme jí to každej den , že to co dělá ona, chce dělat její brácha taky.. jdu mejt nádobí, slyšim z jídelny řev. Jdu tam, šermujou si vidličkama před xichtem. Řekla jsem, že žádnej park nebude, jebla jsem s nádobim do dřezu a vzteky jsem měla naježený vlasy na hlavě. Protože to s nima bylo doma k nevydržení, vyrazila jsem s nima do parku - tam je od nich pokoj.. Jsou tu všude semafory.. Jen... nechápu proč ale směrem k parku na dvou ulicích nejsou. A jelikož amíci parkujou s těma svejma megakárama klidně přes celej přechod, vždycky se zastavíme, řeknu jí, ať čeká, obejdu kočárek, podívám se, jestli něco nejede a buď řeknu, že můžeme jít nebo že musíme počkat. Obcházim kočárek a ona se rozeběhne přes silnici. No samozřejmě jelo auto! Ona se nezastavila a on taky ne! Říkám vám, že jsem ji viděla pod tim autem. Všichni na nás začali troubit a křičet. S kočárkem jsem se vrhla za ní doprostřed silnice. Bejt to moje dítě, tak jí zabim sama na místě!!! A co mě dostalo úplně, že jí to ani nedošlo! Už jsme jí měla po ...

V parku neposlouchala, cestou z něj taky ne. Přišli jsme domů, Áčko něco šolichal okolo. A už mezi dveřma se ptal jak se máme, že je krásně blah blah.. neměla jsem ani chuť mu odpovědět.. Podíval se na mě a ptal se hned co se stalo, když jsem řekla, že malá absolutně neposlouchala, poslal ji do pokoje.
Vyprávěla jsem mu všechno co se přihodilo, naběhl za ní, dal jí čouda a nechal jí tam.. Já ji šla až někdy po půl hodině vyzvednout..
Vzal ji pak sebou na nákup, když přišel, měl sebou čtyři český lahváče. Asi jako omluvu. Večeře byla v pohodě, hlavně po tom dni s tim pivem.. Byla jsem šťastná, když byli ty dva v posteli.. Koukali jsme s Áčkem na basket ( nets sucks :/.. ), kecali jsme a pak mi přinesl desky, že prej dělal větší průzkum o prvnim máji a ukázal mi Máj od Máchy - v češtině i v angličtině.. Pro někoho jsou to maličkosti, já si toho všeho hrozně vážim..

Středa. Díky za nový den.. Malá poslouchala na slovo. První ráno, od tý doby, co chodí do školky a poslechla mě na slovo- boží. Dopoledne jsem pekla bábovku - s jejich ingrediencema a jinou troubou to bylo zase vtipný.. Děkuju Ti maminko, žes mi radila co a jak a dělala jdi mi podporu. Mám stejně tak skvělou mamku.. Chybí mi.. No... Taky mi volal A. kvůli mejm iniciálum - kupoval mi letenku na srpen do Irska. Kolem druhý dorazila babča s dědou. Teda babča přišla domů, děda šel na pívo do baru vedle našeho baráku. Nechala jsem ji doma s malym a šla jsem pro malou. Ze školky jsem s ní šla nakoupit a domů. S Áčkem a malym jsem šla pak ven. Teda oni šli k doktorovi, já se šla projít na... a taky jsem si šla sehnat nůžky - jo, musim se sama ostříhat, nehodlám platit za zkrácení konečků 100 doláčů. Mám tady zničený vlasy jako blázen. Je tu hnusná voda. Takže zejtra jdu na to..
Babča dělala véču a byla to mňamka. Stejně se těšim, až budu vařit já. Svoje jídlo.. :D A klidně pro sebe.
Odjížděli až po 8 večer, loučili jsme se s tím, že se uvidíme v neděli. Nestihla jsem teda od Áčka vytáhnout informace co a jak s tim Irskem. Uvidím zítra.
Než se umylo všechno nádobí, poklidilo se a zpacifikovali se děcka bylo po 9. Je po 9.. Když jsem se vlekla do postele, Áčko mi děkoval za večer, že to bylo super, že si to užil..

Už je 10? Už je 10.. dobrou všem. Nebo spíš hezkej den?

 Mějte se fajn!

1 komentář:

  1. Tak už aby byl ten srpen Luciii,těším se na tebe...:-*

    OdpovědětVymazat