úterý 15. dubna 2014

Odlet, přílet + první den orientation


Zdravím z USA... 

V Čechách máte skoro 11 večer a my máme 5 podvečer.. Tenhle časovej rozdíl je pěkně na.... 
Ten jet lag, co jsem měla, byl docela brutální.
Před pondělním odjezdem do Prahy na letiště, jsem se ráno ještě loučila s mojí milovanou kočenou - překvapením nebude, že jsem ořvala i tohle..
Cesta byla vtipná - byla jsem vystresovaná, protože to bylo všude zasekaný kamionama. Nakonec jsme dorazili na letiště v klídku, setkala jsem se tam s Petrou, která letěla se mnou. Ještě jsme přehazovaly rychle nějaký věci z kufrů do kabelek a naopak.. Balit na rok je sranda.
Zvládly jsme check-in a mohly se loučit s rodinama...
Loučení mě bolí vždycky a ještě s rodičema... Fuh...
Kontroly v pohodě, všechno v pohodě.. Jen ten bordel v mojí hlavě v pohodě nebyl... 
Přestupovaly jsme v Londýně, kde jsme čekaly 3 hodinky na letadlo do NY na JFK..
Celou cestu jsem nadávala, že mi určitě ztratěj kufr a že se stane tohle a tamto - no prostě moje klasický pozitivní myšlení..
V letadle mi ještě ke všemu nešla zásuvka na sluchátka, takže jsem koukala na filmy bez zvuku :D
Let byl pekelnej - žádný místo plus já neumím spát v letadle, takže jsem byla celejch 8 nebo 9 hodin vzhůru, kromě cca 15 minut, kdy jsem to nevydržela a klimbla jsem..


Z letadla jsme běžely na imigrační, kde jsem málem zestárla. Vzali si otisky, zeptali se, co tady budu dělat, dali razítka do pasu a honem pro kufr. Ten už byl na pásu, takže jsem ho čapla a čekala na Petru.. Přišla z imigračního a čekaly jsme na její kufr, kterej na tom pásu nebyl. A to jako, že tam prostě vážně nebyl. Takže jsem běžela za lidma z letiště, že nám ztratili kufr kam a co..
Místo toho, aby byl o tom hroznym dni klídek jsme ještě lítaly a řešily, co se bude dít.. 
Mají dát vědět, tak uvidíme.
Čekal na nás chlápek z agentury, kterej si nás vyzvedl, dopravili jsme se z terminálu 7 na terminál 1, kde čekaly nějaký holky z Polska a šlo se čekat ven na mini bus, kterej nás vezl do Tarrytownu.
Venku na mě okamžitě dejchnul hluk, bordel, špína a černo NY..
Cca do hodinky jsme se dostaly do Hiltonu, v buse jsem konečně usnula. A taky naposled pořádně..
Na recepci nám vzali kufry, dostaly jsme klíče a každá si šla po svejch - pokoje si nemůžeme vybrat s kým chceme bejt, ale je to daný agenturou..
Protože už byla půlnoc, tak jsme se snažila dostat do pokoje co nejvíc potichu, protože moje spolubydla už spaly. Byla jsem tak v háji, že jsem padla do postele a spala. Za hodinu jsem se probudila, čilá jako rybka, takže jsem vzhůru, už ani nevím od kolika, jedu nonstop a nepotřebuju drink.. :D Lucka by na mě byla pyšná. Nebudu ale kecat, asi na jeden dneska zajdu...
Každopádně ráno hygiena, švédskej stůl ( to by jste se všichni zasmály...) nebudu vybíravá ale.. 
A od 8 orientation. Máme na to skvělou ženskou Jody, se kterou je sranda.
Ale upřímně - může bejt vtipná jak chce a dávat po hodinách 15ti minutový pauzy, zadek mě stejně pořád bolí, hrozná šikana po tom procestovanym pondělku..
Směju se, když se mě některý holky ptají, kde je Česká republika... Holky z Jižní Afriky a z Brazílie..
Stane se.
Jinak nám říkají tak nějak všechno, co si můžeme sami všichni domyslet. Ale je fajn poznat ostatní holky. Bavim se hodně s jednou holkou z Bosny a další je ze Švédska...
Jely na tour do NYC - počasí jim vyšlo perfektně - chčije a chčije.. Já si chtěla zajít do bazénu zaplavat, ale pak bych padla a spala a to nechci.. Musím vydržet do večera a jít spát až po tom a nějak ten časovej posun překonat. Takže dopíšu tohle, půjdu se ven proplejtat těma kapkama deště na chvilku, dám véču a pak? Bůhví.. :D Ne, budu hodná, budu hodná! zítra máme totiž budíček v půl 7 a od 8 jedeme až do půl 8 školení. Yep..

Tímhle jsem vám chtěla říct, že jsem celá, zdravá, prostě žiju.

Mějte se zatím fajn.

2 komentáře:

  1. Juuu Lucooo, uplne ti hltam kazdy slovo!!! :D jen pis a pis kazdej den! :D kraasny mam z tebe radost! S Luckou jsme se smaly, ze tvoji alko abstinenci absolutne neverime! :D tak ze dokaz nam to :D :D a fot, fot, fot! :* paa pusu Tedik a M :)

    OdpovědětVymazat
  2. No, zatím jsem si dala maximálně jedno pivo v hotelu a šla jsem spát.. Uvidíme co bude :D Budu se snazit psat co nejvic. :) pusu

    OdpovědětVymazat