pátek 28. března 2014

Co je potřeba udělat po matchi?

Když se s rodinou domluvíte na match ( seš si 100% jistá, že k té rodině chceš jít a žít s nimi ), přijde Ti email od agentury, že Ti do 10 dní přijde tvůj Visa Pack se všemi potřebnými dokumenty k odletu a vyřízení víza na US ambasádě.

Po přijetí visa packu Ti napíše agentura s postupem a informacemi k vyplnění žádosti.
Pro online vyplnění žádosti DS 160, musíš mít v pc nahranou fotku 50mm x 50mm s bílým pozadím (není to naše klasická pasová fotka, tahle je větší).
Všechny informace se dozvíte na stránkách ambasády. Pro vyplnění DS 160 Ti přijdou instrukce co a jak vyplnit, není se čeho bát.
Vyplnění DS 160 nějakou chvilku trvá a pokud si někam odskočíš - ulož si DS 160 rozepsaný, jinak budeš muset začít znovu. Nezapomeň si opsat své Application ID, pod kterým se pak přihlásíš a vrátí Tě to tam, kde sis žádost uložila.
Na konci máš výběr způsobu zaplacení buď 160 dolarů nebo (podle kurzu) 3 200 Kč.
Udělej si kopii potvrzení o zaplacení pro ambasádu, kde ho předložíš spolu s ostatními dokumenty.
Na email Ti přijde oznámení o přijetí platby ( může trvat i pár dnů ), potom už si můžeš naplánovat schůzku na US ambasádě v Praze.
Před schůzkou na ambasádě se musíš stavit v agentuře, kde Ti předají zbytek potřebných formulářů jako je SEVIS apod.
Musíš zaplatit poplatek agentuře 230 Euro. Pokud máš Era banku jako já, budeš mít problémy ( i ČSOB ) -> 230 Euro máš převést s tím, že MUSÍŠ zaplatit veškeré poplatky spojené s převodem. Moje banka mi tohle nedovoluje, mohou být jen rozdělené, takže teď zjišťuju, kolik ty poplatky jsou, abych jim poslala 230 Eur + ten rozdíl.
K 230 eurům si můžeš od agentury nechat udělat pojištění travel and sports package za 150 Euro + ještě medical upgrade za 235 Euro. Já posílám jen těch 230 Euro jako poplatek agentuře + v tom je základní pojištění a nechám se na rok připojistit od Český pojišťovny, kde je to výhodnější..

Žádné komentáře:

Okomentovat