pondělí 20. července 2015

Emergency za mnou, další zákrok přede mnou

Ahoj všem.

Po kratší odmlce o sobě dávám zase vědět.

Kdo četl předchozí článek ví, co se v červnu odehrálo.
Byly to nejen moje narozeniny, který jsem ani neslavila, ale taky to, jak jsem se ocitla na emergency.


Po tom zákroku na emrgency, kdy mě propustili, jsem dostala papír s kontaktem na doktora, kterej zákrok prováděl, abych si zavolala k němu do ordinace a domluvila si schůzku, abychom se domluvili na vyndání stentu, kterej mám zavedenej z ledviny do močovýho měchýře a o kterým jsem se dozvěděla až od 'babičky', když mi v pondělí po tom prvním zákroku přivezla děti.
Taky dobrý, ne? Že by se třeba doktoři obtežovali mi sdělit, že mi něco takovýho zavedou, jaký to má rizika, k čemu to je, co očekávat atd. ( infekce, krvácení, bolesti.. ) OK..
Mezitím, jsem volala do ČR do pojištovny, kde mám sjednané cestovní pojiětění na nemanuální práce a vysvětlovala jim, co se stalo, jak, proč. Paní/slečna po telefonu moc milá, že ok, že až budu vědět víc, abych se ozvala, co se týká druhého zákroku, účtů atd. Aspoň tohle z krku. Během pár dní si vyžádali můj souhlas, aby si mým jménem mohli vyžádat lék. zprávy a účty z emergency.
Z článku Emergency určitě víte, že jsem se doktorovi pokoušela do ordinace dovolat, ale musela jsem nechat vzkaz na záznamníku, na kterej se mi ani další týden níkdo neozval, ani po opakovanym volání.
To už to vzal do rukou A, kterýmu odpověděli. Hmm. Takže doktor mě odmítnul vzít, kvůli pojištění a to podotýkám, že mám jak pojištění z ČR, tak americký pojištění přes agenturu v USA.
Ok, ok .. Áčko začal obvolávat doktory v okolí, kteří by mě vzali. U jednoho doktora mě objednali na čtvrtek 25.6. Ve středu 24.6. volali a schůzku zrušili. Důvodem je pojištění.
Přes víkend mi bylo zle, měla jsem bolesti, krvácela jsem..
Takže A. volal jinýmu doktorovi, tam mu řekli, že mám dorazit v pondělí 29.6. A hle.
29.6 po poledni volali, že mě doktor nevezme.
Psala jsem mejla na pojišťovnu v ČR, že má problém, že mě žádnej doktor nechce vzít. Bez odezvy, nezájem.
To už jsem samozřejmě vzlykala, že co je to za doktory, hlavně ten, kterej ten zákrok provedl a nechtěl ho dokončit. Bylo mi řečeno, že by přišel o peníze, kdyby mě vzal k sobě do ordinace, že na emergency to bylo něco jinýho. Aha, aha. Tak jsem si říkala, neskládaj doktoři sakra nějakou přísahu? Skládaj, ale asi o penězích.
A. mi řekl, že hold budu muset další den na emergency opět, kde mě budou muset znovu vzít.

Takže v úterý 30.6. ráno jsem opět mířila na pohotovost. Tentokrát jsem tam čekala dýl , jelikož jsem se nesvíjela bolestma na zemi.
Sestřička afroamerického původu, kterou bych nejradši nakopala do jejího kobylího xichtu a její sloní prdele, za to, jaká to byla **** a jak se chovala, mě vzala dovnitř, kde jsem čekala na doktorku. Ta mě po tom, co jsem jí řekla, co se mi stalo o víkendu poslala zpět k akutním případům.
Přišel tam doktor, kterýho jsem si pamatovala z minula. Zjišťoval, jestli jsem volala a domluvila si schůzku s jeho kolegou. Řekla jsem mu, že ten mě nechtěl vzít kvůli pojištění. Že nikdo mě nechtěl vzít kvůli pojištění. Tak koukal a nic. Ptal se co se dějě proč tam jsem, tak jsem se znovu opakovala a bylo mi sděleno, že při stentu je to naprosto běžný. Tak na něj koukám a říkám si WTF? a říkám mu, že jsem taky ani nevěděla, že nějakej stent mám, že se mi to nikdo neobtěžoval sdělit - doktoři, sestřičky, nikdo. Dozvěděla jsem se, že jsem měla jít na kliniku a že mi tam domluvěj schůzku, že na emergency prostě nemám co dělat. No a aby mi to nebylo líto, musela jsem na rentgen, píchli mě na kapačku, odebrali krev, moč. jen tak, ikdyž tam nemám co dělat...
Přišel zase ten doktor, že se na kliniku dovolat nemohli, že tam ale mají moje číslo a zavolají mi odtamtud sami, abych si s nima domluvila schůzku, taky jsem se dozvěděla, že v ledvinách kameny pořád mám a že budu potřebovat další zákrok.
Vylezla jsem odtamtud, zapálila si a volala ségře. Ta to zvedla a já propadla v hysterickej pláč, že už nevim, co mám dělat. Ta volala do mojí pojištovny v ČR jestli jako něco dělaj, protože se mi na poslední mejl neozvali. Volala jsem A., aby pro mě přijel. Přijel. Za dvě hodiny.
A. mi domluvil schůzku na druhej den na tý klinice, chtěli mě dát až na další týden, ale prej jim tam dal čouda, že se najednou objevilo místo hned na druhej den.
Středa 1.7. jsem dorazila na kliniku, kde mi opět dělali problémy s pojištěním. Nakonec, že mi vezmou to americký, ale že si budu pak muset sama ze svýho zaplatit 20% ze zákroku , ale že ta první schůzka je zadara. Jupí. Já si asi se svym platem můžu dovolit něco takovýho platit ne?!
Ameriko, žeru tě, fakt jo.
Čekala jsem tam x hodin, pak mě poslali na rentgen ( Opět. Už z toho určitě ve tmě svítim), doktorka mi řekla, že mám teda pořád kameny, přišel doktor, kterej mi řekl, že teda sice jede na dovolenou, ale že 23.7 (!!wtf!!) mě vezmou, provedou ureteroskopii a vytáhnou stent. Konečně normální doktor ( doufám ) , kterej mi řekl co a jak. Já se ještě samozřejmě zajímala, jestli budu do dovolený ok, tak prej jo. No uvidíme

Pak následovalo opět dohadování s mojí pojišťovnou, což je hrozně dlouhá story, plná dohadování...
No, druhej zákrok mi v USA samozřejmě nezaplatěj, ikdyž mají potvrzeno, že je to poslední zákrok, bez nějakejch předoperačních vyšetření.. Chtěli mě převízt do ČR s tím, že bych se pak musela objednat na ambasádu, abych si zažádala o nový víza, který by mi ani nemuseli dát + letenka zpět + bych přišla o 'plat'.

Tohle nikomu nepřeju. Je 20.7. a takový zlo, co jsem si zažila se zamršenýma doktorama v USA a pojišťovnou v ČR za poslední měsíc, bylo něco..

Velký dík mojí ségře, která je milionová, protože s těma idiotama z pojišťovny strávila na telefonu víc než já. Toho si fakt vážim, protože nápor na psychiku byl velkej.

Zaplatit si teď část z tý operace, v dubnu daně. Timhle pro mě asi Amerika končí. I tim, co se děje 'doma' s A. Už na něj nervy nemám a uvažuju o tom, že bych skončila dřív než v dubnu. Ráda bych. Ale jak se znám tak situaci ještě minimálně stokrát přehodnotim.

No nic, jdeme doufat v lepší zítřky, ne?! :)

Věřím, že si léto užíváte líp než já.
Mějte se fajn.

2 komentáře:

  1. Tyjo tak ty jsi to schytala jak nejhůř si mohla :(
    Posílám zdraví a sílu!
    Tvá B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, děkuju.
      Ségra říká, že až se vrátím domů, tak mám aspoň story jako málokdo :D :)

      Vymazat